Vluchten naar Ankara

Wanneer u opzoek bent naar een vlucht naar Ankara wilt u weten wat de mogelijkheden zijn. Vluchten op basis van prijzen en de snelste reistijden zijn doorgaans de bepalende factoren. Wij geven u hieronder informatie wat de mogelijkheden zijn om naar uw bestemming Ankara te komen. Vervolgens kunt u dan naar voorkeur een vlucht boeken. Door onze samenwerking met een groot aantal gerenommeerde vliegmaatschappijen bent u vaak voordeliger uit bij  yildirimreizen.nl en ook bij uw vragen of problemen kunt u desgewenst bellen met ons.
 

Amsterdam Schiphol - Ankara vluchten

Er zijn niet veel directe vluchten vanaf Nederland naar Ankara. In de hoogseizoenen zijn er wel directe vluchten naar Ankara vanaf Amsterdam Schiphol beschikbaar exclusief bij YildirimReizen. De snelste en goedkoopste vluchten vanuit Nederland naar Ankara worden doorgaans uitgevoerd door Pegasus Airlines, Turkish Airlines en Ukraine International Airlines en vinden doorgaans plaats vanaf Amsterdam Schiphol. Tijdens deze vlucht zal er minimaal 1 keer overgestapt moeten worden. Dit gebeurt bij één van de vliegvelden in Istanbul in Turkije als u besluit te vliegen met Pegasus Airlines of Turkish Airlines. Als u naar Ankara vliegt met Ukraine International Airlines dan zal de overstap plaats vinden in Kiev. Na deze tussenstop zal uw reis zich vervolgen naar het Ankara Esenboga Airport. De zuivere vliegtijd van Amsterdam Schiphol naar Ankara bedraagt zo´n 4 uur en 35 minuten. Echter moet in het achterhoofd gehouden worden dat het overstappen in Istanbul minimaal twee uur zal bedragen. Het overstappen in Kiev zal minimaal 3 uur duren.

 

Brussel Zuid Charleroi - Ankara vluchten

Vanaf het vliegveld in Charleroi zijn er afhankelijk van de data directe vluchten naar Ankara beschikbaar. Deze vluchten worden uitgevoerd door Pegasus Airlines. De dagen waar op er zo´n directe vlucht naar Ankara plaats vindt zijn echter schaars.
Er vinden ook indirecte vluchten naar Ankara plaats vanaf Charleroi Airport. Deze worden tevens uitgevoerd door Pegasus Airlines. Dit gebeurt dagelijks eenmaal om 14:30. Tijdens deze vluchten wordt er altijd een overstap gedaan op het Sabiha Gokcen Airport in Istanbul. De zuivere vliegtijd van Charleroi Airport naar Ankara Esenboga Airport bedraagt 3 uur en 35 minuten. Houdt echter rekening met (lange) overstap tijden.
 

Brussel Zaventem - Ankara vluchten

Vanaf Brussel Zaventem zijn er geen directe vluchten naar Ankara. Wel kan u vanaf Brussel Zaventem via een overstap naar Ankara vliegen. De goedkoopste vluchten vanaf Brussel Zaventem naar Ankara worden uitgevoerd door Ukraine International Airlines. Als u met Ukraine International Airlines vliegt naar Ankara zal er overgestapt worden op het Boryspil Airport in Kiev. Dagelijks vertrekt er vanaf Brussel Zaventem om 14:00 een toestel van Ukraine International Airlines naar Kiev. De vluchten naar Ankara die door deze airline wordem gedaan zijn dus beperkt. Turkish Airlines biedt een breder scala aan vluchten naar Ankara aan. Als u besluit om met Turkish Airlines naar Ankara te vliegen dan zal u een overstap maken op een van de vliegvelden in Istanbul. De zuivere vliegtijd van Brussel Zaventem naar Ankara bedraagt ongeveer 4 uur en 40 minuten. Ook bij deze vlucht dient u rekening te houden met (lange) overstaptijden.
 

 

Düsseldorf International Airport – Ankara vluchten

Ook vanaf Düsseldorf International Airport zijn er vluchten naar Ankara. Ten opzichte van de vluchten vanuit Nederland en België naar Ankara zijn deze vluchten doorgaans goedkoper. De goedkoopste vluchten vanaf Düsseldorf naar Ankara worden wederom uitgevoerd door Pegasus Airlines. Dit betreft zowel directe vluchten als vluchten met een overstap. De directe vluchten naar Ankara, die door Pegasus Airlines worden uitgevoerd, vinden elke dinsdag en vrijdag plaats om 18:30 en 20:50. Een andere airline die direct naar Ankara vliegt vanaf Düsseldorf is SunExpress. Van november tot en met maart vliegen de toestellen van SunExpress op elke donderdag en zondag om 21:15 en 21:10 naar Ankara. Van april tot en met oktober vliegt SunExpress dagelijks minimaal 1 keer naar Ankara.

Tijdens de indirecte vluchten vanaf Düsseldorf naar Ankara wordt er meestal overgestapt in Istanbul. De goedkoopste indirecte vluchten naar Ankara worden wederom uitgevoerd door Pegasus Airlines. Turkish Airlines is iets duurder maar voert meer indirecte vluchten uit naar Ankara. De zuivere vliegtijd van Düsseldorf naar Ankara bedraagt 3 uur en 30 minuten.
 

Cologne Bonn Airport – Ankara vluchten

Een mooi alternatief voor Düsseldorf is het vliegveld van Keulen. Vanaf Keulen zijn er dagelijks vluchten naar Ankara. Pegasus Airlines en SunExpress bieden goedkope directe vluchten aan naar Ankara. Pegasus Airlines vliegt in de periode van november tot en met maart doorgaans alleen op vrijdag direct naar Ankara. In de periode van april tot en met oktober vliegt Pegasus Airlines naast vrijdag ook op dinsdag direct naar Ankara. SunExpress vliegt alleen vanaf november tot en met de 1e dinsdag van januari rechtstreeks naar Ankara vanaf Keulen. Dit gebeurt elke dinsdag. De zuivere vliegtijd van Keulen naar Ankara bedraagt 3 uur en 20 minuten.

 

Elke dag zijn er wel indirecte vluchten beschikbaar vanaf Cologne Bonn Airport naar Amkara Esenboga Airport. De prijzen zijn afhankelijk van de maand en dag waarop de vlucht plaats vindt. De meest goedkope indirecte vluchten vanaf Keulen daar Ankara worden wederom uitgevoerd door Pegasus Airlines. Turkish Airlines is wederom iets duurder maar vliegt wel vaker per dag naar Ankara. Tijdens de indirecte vluchten naar Ankara wordt er meestal overgestapt op een van de vliegvelden van Istanbul.

 

Overige dichtstbijzijnde vliegvelden in de buurt van Ankara zijn:
Kastamonu Airport (178km)
Zonguldak Airport (196km)
Nev┼čehir Kapadokya Airport (213km)
Konya Airport (225km)
Zafer Airport (249km)


Reiservaring naar Ankara

Het vertrek uit Amsterdam was al best vroeg en ik was blij dat ik in het vliegtuig zat richting Ankara. Maarten, mijn reisvriend, is altijd erg vrolijk op zo'n vroeg tijdstip, dus die babbelde er weer lustig op los. Met een half oor luisterde ik naar hem, terwijl ik wat dromerig naar buiten keek. De vlucht zou meer dan vier uur duren, dus ik dommelde wat weg. Maarten zat inmiddels met een andere passagier te praten. We kwamen keurig op tijd en Maarten vertelde me dat de naam van het vliegveld 'Esenboga' zoiets betekent als 'gezonde stier'. Dat had hij vast weer van het internet gehaald. Omdat we allebei een trolley bij ons hadden die als handbagage mee kon, hoefden we niet te wachten op de bagage en ook de douane konden we vlotjes passeren. Als het op praktische dingen aankomt bij het reizen, hoef je niet te rekenen op Maarten. Maar ik had al van tevoren uitgezocht dat er een bus gaat van het vliegveld naar het centrum van Ankara. Het stond duidelijk aangegeven waar de bus vertrok en even later waren we op weg. De afstand is 28 kilometer, maar door de drukte duurde de rit wat langer dan ik had verwacht.


Aankomst in het hotel

Het vinden van ons hotel was niet zo moeilijk, omdat het Best Western echt midden in het centrum is gevestigd, vlakbij diverse ambassades en het culturele centrum. Volgens de informatie die ik eerder had gevonden, is het vooral een hotel voor zakenmensen, maar dat vonden we beide geen probleem. We waren naar Ankara gekomen om wat te zien van de stad en niet om veel tijd in het hotel door te brengen. De kamer was eenvoudig ingericht, maar bed lag lekker, al klaagde Maarten weer meteen dat het voor hem te hard was. Even later stonden we weer buiten en maakten we een wandeling door de buurt. Er was veel beveiliging op straat, niet onlogisch, met de ambassades en regeringsgebouwen in de buurt. Het weer was echt prachtig en ik genoot volop van het herfstzonnetje. Wat een verschil met het kille weer in Nederland, nog maar een halve dag geleden.


Bezoek aan de citadel Hisar

Maarten had me overtuigd dat we de citadel moesten bezoeken vanwege het schitterende uitzicht. Gelukkig was ik zo verstandig geweest om makkelijke wandelschoenen mee te nemen, want het was een behoorlijke klim. Maar inderdaad, ik moest het toegeven: op een mooie dag heb je een schitterend uitzicht over de stad. De citadel van Ankara heeft een lange historische achtergrond, maar de verhalen van Maarten daarover konden me niet echt boeien. Aan de voet van de heuvel ligt een heel gezellige wijk. Hier vind je een hoop kraampjes met de heerlijke geuren van exotische kruiden en kleine winkeltjes waar je van alles kunt krijgen. De meeste winkeltjes zijn prettig rommelig, zodat je ook onverwachte dingen tegenkomt. Maarten werd na een paar uurtjes natuurlijk weer ongeduldig, omdat ik niets kocht. Het gaat mij echter meer om de sfeer van de omgeving en de geluiden om je heen. Er waren echter ook leuke terrasje, zodat we daar op ons gemak een hapje konden eten. Niet alle menukaarten zijn ook beschikbaar in een Engelse versie, maar het is natuurlijk wel net zo avontuurlijk om zomaar iets te bestellen. Ongemerkt was de dag eigenlijk alweer verstreken en in het hotel merkte ik pas goed dat we best veel hadden gelopen en geklommen. Na het avondeten was ik blij vroeg naar bed te kunnen, hoewel we daardoor niet echt in de gelegenheid waren om nachtelijk Ankara te ontdekken.


De tempel van Augustus

Ankara is een erg mooie stad met prachtige gebouwen en ik ben meestal al tevreden om lekker wat rond te lopen, maar Maarten wil altijd met veel foto's laten zien dat we actief zijn geweest in de stad. Daarom zijn we naar de ruïnes van de tempel van Augustus wezen kijken. Eerlijk gezegd was ik meer onder de indruk van het prachtige park met een aantal indrukwekkende fonteinen dat erbij ligt, maar Maarten kon eigenlijk geen genoeg krijgen van de ruïnes zelf. We genoten ook van het uitzicht en de omgeving.


Eten en drinken in Ankara

Eigenlijk zijn we inmiddels wel gewend om ook in Nederland verschillende keukens te proberen en natuurlijk is Turks eten niet echt bijzonder als je in een grotere stad woont. Het is echter toch altijd weer bijzonder om in het buitenland zelf op zoek te gaan naar een gezellig restaurantje en de smaak is toch weer heel anders dan wanneer je in Nederland voor Turks eten kiest. We hebben de hele week buiten het hotel gegeten en dat is ons goed bevallen. De meeste avonden hebben we Mezze gegeten en al is dat bedoeld als voorgerecht, deze volledige schotel met al die hapjes, is een complete maaltijd. Wat ik nog niet eerder had geproefd was cacik (yoghurt met komkommer en knoflook). Best een pittig gerecht dat ik in Nederland misschien niet zou proberen, maar dat wel paste in de Turkse sfeer.


Indrukken van Ankara

Ankara is een mooie stad om te wandelen en te shoppen. Natuurlijk is het weer een extra attractie als je de kou in Nederland kan ontvluchten. Turkije is goedkoop en de keuze is overal best veelzijdig. Eigenlijk voelde ik me constant op mijn gemak, omdat de gastvrijheid groot is. Volgend jaar een weekje Turkije zit er wel weer in, als ik Maarten kan overtuigen.
 

Zoek
Select
Boeking