Vluchten naar Antalya

Wanneer u opzoek bent naar een vlucht naar Antalya wilt u weten wat de mogelijkheden zijn. Vluchten op basis van prijzen en de snelste reistijden zijn doorgaans de bepalende factoren. Wij geven u hieronder informatie wat de mogelijkheden zijn om naar uw bestemming Antalya te komen. Vervolgens kunt u dan naar voorkeur een vlucht boeken. Door onze samenwerking met een groot aantal gerenommeerde vliegmaatschappijen bent u vaak voordeliger uit bij  yildirimreizen.nl en ook bij uw vragen of problemen kunt u desgewenst bellen met ons.
 

Amsterdam Schiphol - Antalya vluchten

Elke maand vinden er directe vluchten plaats vanaf Amsterdam Schiphol naar Antalya. De directe vluchten worden uitgevoerd door Corendon, SunExpress, Transavia en Tui. Alleen vliegen SunExpress en Transavia, in de periode van 18 april tot en met 31 oktober, direct vanaf Schiphol naar Antalya. De prijzen zijn afhankelijk van de datum en de luchtvaartmaatschappij waarmee er gevlogen wordt en kunnen sterk variëren. De zuivere vliegtijd van Amsterdam Schiphol naar Antalya bedraagt gemiddeld zo´n 4 uur.


De indirecte vluchten naar Antalya vanaf Amsterdam Schiphol zijn doorgaans goedkoper dan de directe vluchten. Er zijn vele airlines die indirect vanaf Amsterdam Schiphol naar Antalya vliegen, maar de snelste en goedkoopste vluchten vanuit Amsterdam naar Antalya worden doorgaans uitgevoerd door Pegasus Airlines en Atlasglobal. Tijdens deze vlucht zal er minimaal 1 keer overgestapt moeten worden. Dit gebeurt bij één van de vliegvelden in Istanbul in Turkije als u besluit te vliegen met Pegasus Airlines of Atlasglobal. Na de tussenstop in Istanbul zal uw reis zich vervolgen naar het Antalya Airport.
 

Eindhoven Airport - Antalya vluchten

Vanaf april tot en met oktober zijn er directe beschikbaar vanaf Eindhoven naar Antalya. Deze directe vluchten worden aangeboden door de airlines Corendon en Transavia. De zuivere vliegtijd van Eindhoven naar Antalya bedraagt gemiddeld zo’n 3 uur en 40 minuten.
 

 

Brussel Zaventem - Antalya vluchten

Vanaf Brussel Zaventem zijn er het hele jaar door directe vluchten naar Antalya beschikbaar.

Deze directe vluchten naar Antalya worden doorgaans uitgevoerd door Corendon en TUIfly. De prijzen kunnen per datum sterk variëren maar liggen vooral in de zomermaanden het hoogst. De zuivere vluchttijd van Brussel Zaventem naar Antalya bedraagt gemiddeld zo’n 3 uur en 45 minuten.
 

 

 

Brussel Zuid Charleroi - Antalya vluchten

Vanaf het vliegveld in Charleroi zijn er momenteel geen directe vluchten naar Antalya beschikbaar. Wel kunt u tegen een voordelig tarief in Antalya terecht komen als u besluit om via een tussenstop te vliegen vanaf Charleroi. Over het algemeen kan u met Pegasus Airlines tegen de meest voordeligste tarieven indirect naar Antalya vliegen vanaf Charleroi. In de meeste gevallen vind de overstap dan plaats in Istanbul. De zuivere vluchttijd van Charleroi naar Antalya bedraagt gemiddeld zo’n 5 uur.
 

 

Düsseldorf International Airport – Antalya vluchten

Vanaf het Düsseldorf International Airport heeft u de mogelijkheid om het hele jaar door direct te vliegen naar Antalya. De goedkoopste airlines die direct vanaf Düsseldorf naar Antalya vliegen zijn doorgaans SunExpress, Condor en Corendon. De goedkoopste indirecte vluchten vanaf Düsseldorf naar Antalya worden doorgaans uitgevoerd door Pegasus Airlines. Tijdens deze indirecte vluchten zal er in de meeste gevallen moeten worden over gestapt in Istanbul. De zuivere vliegtijd vanaf Düsseldorf International Airport naar Antalya Airport bedraagt gemiddeld zo´n 3 uur en 40 minuten.
 

Cologne Bonn Airport – Antalya vluchten

Een mooi alternatief voor Düsseldorf is het vliegveld van Keulen. Vanaf Keulen zijn er het hele jaar door directe vluchten naar Antalya beschikbaar. SunExpress, Turkish Airlines en Corendon zijn airlines die in de meeste gevallen de goedkoopste directe vluchten verzorgen vanaf Keulen naar Antalya. Prijzen kunnen overigens sterk per dag verschillen. Pegasus Airlines biedt wederom op de meeste dagen de goedkoopste indirecte vluchten vanaf Keulen naar Antalya aan. Ook tijdens deze indirecte vluchten zal er een tussenstop worden gemaakt in Istanbul. De zuivere vliegtijd van Keulen naar Antalya bedraagt gemiddeld zo’n 3 uur en 35 minuten.

 

 

Overige dichtstbijzijnde vliegvelden in de buurt van Antalya zijn:
Isparta Süleyman Demirel Airport (112km)
Denizli Çardak Airport (137km)
Kastelorizo Airport (137km)
Gazipa┼ča-Alanya Airport (150km)
Dalaman Airport (180km)


Reiservaring naar Antalya


Het is al weer twee jaar geleden. Ik had de hele zomer keihard gewerkt om op tijd af te kunnen studeren. Het was geen leuke tijd. Mijn relatie was in de lente op de klippen gelopen en toen ik dan eindelijk mijn eindscriptie had ingeleverd snakte ik naar vakantie. De vier muren van mijn kamer kwamen echt op me af. Ik verlangde enorm naar zon, zee, bergen en een voor mij compleet andere omgeving.

Ik werkte naast mijn studie als barman in een hotel. Daar had ik Yilmaz leren kennen en het klikte tussen ons vanaf het eerste moment. Gewoon een goudeerlijke kerel met een heel apart gevoel voor humor. Op een avond eind augustus kwam hij naar me toe. Hij had wel gezien dat ik er echt eens uit moest. Hij zou zelf in september twee weken naar een oom en tante gaan in Antalya. Hij vroeg of ik zin had om mee te gaan.

Ik was nog nooit in Turkije geweest. Als ik verhalen hoorde over Antalya en andere steden aan de Turkse Rivièra, dan dacht ik in eerste instantie aan all-in resorts, al dan niet met busladingen luidruchtige Russen. Of Nederlanders natuurlijk. Yilmaz schudde zijn hoofd om zoveel naïviteit. Hij zou me het echte Antalya wel eens laten zien.

Op 10 september kwamen we aan op het internationale vliegveld, dat ongeveer 10 km buiten het stadscentrum ligt, aan de oostkant van de stad. Yilgün, het nichtje van Yilmaz. kwam ons ophalen in haar oude afgeleefde Volkswagen Kever en met de voor haar karakteristieke rijstijl scheurde ze in no time over de D400 richting binnenstad. Ik had me niet gerealiseerd dat de stad zo groot was. De ontvangst bij zijn oom en tante was precies wat ik me had voorgesteld. Lieve, gastvrije en hartelijke mensen. Met handen en voeten, een mengelmoes van Duits en Engels en natuurlijk het vertaalwerk van Yilmaz kon ik me aardig verstaanbaar maken. Aan het eind van de vakantie zou ik een paar simpele Turkse zinnen moeiteloos kunnen uitspreken.

De volgende ochtend wandelden we door het oude stadscentrum Kaleici. Ik zag de kleine steegjes, de hoge en oude muren en zeker toen ik onder de poort van Hadrianus doorliep, met zijn karakteristieke Korintische zuilen, kon ik me een voorstelling maken van hoe het hier vroeger geweest moest zijn. Yilmaz is historisch geïnteresseerd, net als ik. Samen keken we naar de overblijfselen van de Romeinen, de Byzantijnen en van de latere Seltsjoeken. Dat dit hier ooit een bloeiende Romeinse havenstad was geweest begon ik langzamerhand te voelen.

Antalya staat ook bekend om zijn uitgestrekte zandstranden en die reputatie is terecht. Het zeewater in september heeft een prima temperatuur en het zicht onderwater is fantastisch. Het komt regelmatig voor dat je dertig meter ver kunt kijken. Beide hebben we ons PADI Advanced Open Water duikbrevet, dus het was te verwachten dat we een aantal mooie duiktrips hebben gemaakt. Voor een aantal interessante duiklocaties was het wel nodig dat we toestemming kregen van politie en autoriteiten, maar dat was een fluitje van een cent toen we het deden via een officiële duikschool. Een van de mooiste duiklocaties is Hadley's Harem, het wrak van een Amerikaanse B-24 bommenwerper uit de oorlogsjaren. We moesten wel een boottocht van 80 km naar Manavgat maken, maar dat was het zeker waard. De mooiste plek, voor mijn gevoel dan, waren de onderwatergrotten in de regio Tekirova, ongeveer 60 km van Antalya. Het is adembenemend om tussen roggen, zeehonden en dolfijnen te zwemmen.

De Yivli Minare Moskee zal ik ook niet snel vergeten. Ik ben wel vaker in een moskee geweest, maar deze maakte veel indruk. De gegroefde minaret en de zes koepels op het dak van de moskee vond ik prachtig en natuurlijk is het gewoon bijzonder om een moskee te bezoeken die hier al bijna zeven eeuwen staat.

Wat heb ik nog meer gezien? De watervallen van Düden en de watervallen van Kursunlu, waar ik toch een aantal hele mooie foto's heb kunnen maken. Eigenlijk is in Antalya zo ontzettend veel te zien, als je je reis maar een beetje voorbereidt. Ik had graag nog een wandeling door het Taurusgebergte willen maken. Wat ik wel heb gedaan, wat ik iedereen die Antalya bezoekt ook kan aanraden, is een bezoek brengen aan het Atatürk Museum. Want naar Turkije gaan zonder Kemal Atatürk, de vader des vaderlands te leren kennen, dat kan eigenlijk niet.

 

Zoek
Select
Boeking