Vluchten naar Bodrum

Wanneer u opzoek bent naar een vlucht naar Bodrum wilt u weten wat de mogelijkheden zijn. Vluchten op basis van de laagste prijzen en de snelste reistijden zijn doorgaans de bepalende factoren. Wij geven u hieronder informatie over de aantrekkelijkste mogelijkheden om uw bestemming Bodrum te bereiken. Vervolgens kunt u dan naar voorkeur een vlucht boeken. Door onze samenwerking met een groot aantal gerenommeerde vliegmaatschappijen bent u vaak voordeliger uit bij yildirimreizen.nl en ook bij uw vragen of problemen kunt u desgewenst bellen met ons.
 

Amsterdam Schiphol - Bodrum vluchten

Elke maand vinden er vluchten plaats vanaf Amsterdam Schiphol naar Bodrum. Echter worden er alleen vanaf april tot en met oktober directe vluchten uitgevoerd vanaf Amsterdam Schiphol naar Bodrum. Deze directe vluchten worden o.a. uitgevoerd door volgende airlines: Pegasus Airlines, Transavia, Corendon en Tui. De prijzen zijn afhankelijk van de datum en de luchtvaartmaatschappij waarmee er gevlogen wordt en kunnen sterk variëren. De zuivere vliegtijd van Amsterdam Schiphol naar Bodrum bedraagt gemiddeld zo´n 3 en een half uur.

Pegasus Airlines voert dagelijks indirecte vluchten uit vanaf Amsterdam naar Bodrum. Deze indirecte vluchten, uitgevoerd door Pegasus Airlines, zijn doorgaans zelfs goedkoper dan de directe vluchten van andere airlines. Tijdens deze vlucht zal er minimaal 1 keer overgestapt moeten worden. Dit gebeurt dan meestal bij het Sabiha Gokcen vliegveld in Istanbul in Turkije. Na de tussenstop in Istanbul zal uw reis zich vervolgen naar Milas-Bodrum Airport. Ook Turkish Airlines vliegt dagelijks indirect vanaf Amsterdam naar Bodrum. Echter liggen de prijzen bij Turkish Airlines wel hoger dan bij Pegasus Airlines.
 

Brussel Zuid Charleroi - Bodrum vluchten

Als u besluit om vanuit België een vlucht te nemen naar Bodrum dan kun u dat het beste doen vanaf vliegveld Charleroi. Er zijn er geen directe vluchten vanaf Charleroi naar Bodrum beschikbaar maar de prijzen zijn meestal lager vergeleken met de vluchten vanaf Brussel Internationaal. Pegasus Airlines vliegt met een tussenstop naar Bodrum. Deze tussenstop vindt meestal plaats bij het Sabiha Gokcen vliegveld in Istanbul. De zuivere vluchttijd van Charleroi naar Milas-Bodrum Airport bedraagt gemiddeld zo’n 5 uur en 20 minuten. Het overstappen bedraagt minimaal 1 uur.
 

 

Düsseldorf International Airport – Bodrum vluchten

Vanaf het Düsseldorf International Airport heeft u de mogelijkheid om het hele jaar door te vliegen naar Bodrum. Dit kan zowel direct als indirect. SunExpress vliegt in de periode van mei t/m oktober op elke dinsdag en vrijdag rechtstreeks naar Bodrum. Deze vluchten duren gemiddeld 3 uur en 30 minuten.

De goedkoopste en snelste indirecte vluchten vanaf Düsseldorf naar Bodrum worden doorgaans uitgevoerd door Pegasus Airlines en Turkish Airlines. Deze indirecte vluchten zijn meestal goedkoper dan de directe vluchten. Tijdens deze indirecte vluchten moet er in de meeste gevallen worden over gestapt in Istanbul. Het overstappen duurt in het meest gunstige geval 1 uur en 20 minuten.

 

Overige dichtstbijzijnde vliegvelden in de buurt van Bodrum zijn:

Bodrum-Imsik Airport (12km)
Kos Island Internaional Airport (72km)
Kalymnos Island National Airport (73km)
Leros Island National Airport (78km)
Samos International Airport (83km)


Reiservaring naar Bodrum

Bodrum werd ons aangeraden door kennissen die onlangs de stad hadden bezocht. Volgens hen is het een mooie vakantieplaats die een beetje vergelijkbaar is met Antalya. We hebben besloten ons te laten verrassen, maar omdat de Egeïsche Zee dichtbij is en mijn echtgenote gek is op de zee, was het al wel zeker dat het haar zou bevallen.

De vliegreis verliep zonder veel bijzonderheden en duurde maar 3,5 uur en dat vonden wij in dit geval echt prima te doen. Het vliegveld van Bodrum is klein, maar de afhandeling van de bagage verloopt soepel en en snel hebben we ook een taxi te pakken. De chauffeur verstaat Engels en we spreken een vaste prijs af voor het ritje naar het hotel. Het is een kwartiertje rijden naar het Marmara Bodrum, een vijfsterrenhotel. Het hotel ziet er prachtig uit en als extra verrassing heb ik een kamer met zeezicht geboekt. Mijn vrouw is duidelijk onder de indruk van het het designerhotel waar sculpturen en schilderijen zijn te bewonderen, maar vooral een blik op het schitterende water van de golf van Gökova beneemt haar even de adem.


Bezoek aan de Petrusburcht

Vanuit het centrum van Bodrum is het maar 15 minuten lopen naar de Petrusburcht, die ook wel het kruisvaarderskasteel wordt genoemd. Het kasteel is echt enorm en heeft zeven toegangspoorten waarvan 1 voor toeristen. Het oude bouwwerk is indrukwekkend om te zien en je voelt bijna de geschiedenis als je binnen bent. Het museum dat hier gevestigd is, vonden wij ook zeker een bezoek waard. Hier vind je het zogenaamde Glaswrak. Dit is het oudste scherpwrak dat men kent en het had een enorme hoeveelheid glaswerk aan boord. De manier waarop het wrak is tentoongesteld is bijzonder fraai. Ook is er een graf te zien van een oude prinses uit de omgeving. Naast een skelet is er ook een reconstructie van haar gezicht te zien. De dag was echt een succes, mede omdat het weer meezat en er een heerlijk verkoelend briesje waaide.


Het Mausoleum van Halicarnassus

Hoewel mijn vrouw het wel een beetje naargeestig vond klinken, konden we een bezoekje aan het mausoleum natuurlijk niet overslaan. Het is een van de zeven wereldwonderen en daarom wel een plaats die je bezocht moet hebben als je in Bodrum bent geweest. We kozen voor een rondleiding om wat meer details te horen over dit bijzondere bouwwerk. Hierbij kozen we voor een gids die Engels sprak. Het werd gebouwd als graf voor Mausolus, een bekende heerser. Het gebouw is erg beschadigd, waarschijnlijk door een aardbeving, maar onze gids vertelde dat er ook gespeculeerd wordt dat de toren nooit helemaal af is geweest. De plannen voor het bouwwerk waren echter enorm. Zo was het terrein waarop het gebouwd werd maar liefst 2,5 hectare groot. De vijf meest fameuze Griekse beeldhouwers van die tijd werden ervoor ingeschakeld. Er werden allerlei dure materialen gebruikt bij de bouw, zoals marmer en vulkanische steen, maar dit werd later door andere volken gebruikt voor eigen bouwwerken. Het graf is hoogstwaarschijnlijk ook leeggeroofd. Helaas is er niet heel veel meer van over gebleven. Je ziet vooral stukken steen en delen van de pilaren zijn nog herkenbaar. In de tijd dat het bouwwerk voltooid of in ieder geval bijna voltooid was, moet het vanaf de zee zichtbaar zijn geweest. Dat vinden wij wel een indrukwekkend idee. Het mausoleum wordt vooral tot de zeven wereldwonderen gerekend vanwege de prachtige beelden, maar die zijn hier niet meer te vinden. Twee ervan staan in het Brits museum. Het is triest om te zien hoe weinig er van zo'n immens bouwwerk is overgebleven.


Bodrum: het Saint-Tropez van Turkije

Omdat de stad niet voor niets het Saint-Tropez van de Turkse kust wordt genoemd, hebben we de rest van onze tijd in deze plaats vooral genoten van de gezonde zeelucht, het water, de prachtige boten en natuurlijk het mooie weer. Toen we weer thuis waren, was dit de kant van Bodrum die we ons het liefst herinnerden en die we ook het meest misten. Vooral de avonden zijn aan de kade erg gezellig. De stad lijkt dan tot leven te komen en het is goed toeven op een van de vele terrasjes.
 

 

Zoek
Select
Boeking