Vluchten naar Izmir


Reiservaring naar Izmir

Ik en mijn vriendin hadden gehoord dat Izmir alles heeft! Het is een stad die barst van de historische cultuur en tegelijkertijd behoort tot de moderne wereldsteden. Daarbij ligt het aan de Egeïsche Zee en mijn vriendin en ik zijn gek op kustplaatsen. De rechtstreekse vlucht van Schiphol in Amsterdam naar de internationale luchthaven ADB bij Izmir duurde maar 3 uur en 25 minuten. De Turkse luchthaven heet overigens voluit Adnan Menderes Airport. Vanaf het vliegveld namen we een speciale bus die een paar keer per uur naar het centrum van Izmir rijdt.


Een ideale stad voor culinaire liefhebbers

We hadden een hotel geboekt in het stadscentrum, omdat we graag uit eten gaan. Dat hebben we ook met volle teugen gedaan. Er waren namelijk restaurants genoeg, zoals in de gezellige wijk Alsanak. Daarbij zijn er eetgelegenheden voor allerlei budgets. Wij wisselden de duurdere en lowbudgetrestaurants met elkaar af. Zo hebben wij vaak heel goedkoop gegeten, maar ook een paar keer een luxe restaurant opgezocht. Hele goede herinneringen hebben we aan een etentje in het Yengec Restaurant aan de chique boulevard. Hier was namelijk niet alleen de vis heerlijk, maar genoten we vanaf het terras ook van een prachtig zeezicht. Overigens kun je in deze wereldstad ook terecht voor een pizza bij een van de Italiaanse restaurants of zoete lekkernijen proeven in een Turks café.


Izmir: een stad vol historische bezienswaardigheden

Behalve het uitproberen van de Turkse keuken hadden we tijdens onze reis nog een doel: de vele historische bezienswaardigheden bezoeken. Die zijn er namelijk volop in en rondom deze stad. Zo zijn we in de prachtige Hisar Moskee geweest. Maar let wel op als je hiernaartoe gaat: er zijn kledingvoorschriften. Zo moet je als vrouw een hoofddoek dragen en je schoenen uitdoen. Daarbij mogen enkel mannen de benedenverdieping bezoeken. Vrouwen kunnen alleen naar boven, maar dat drukte de pret voor ons als dames niet. Het interieur van de moskee is namelijk adembenemend mooi. Daarbij is de serene sfeer van deze plek heerlijk om te ervaren midden in deze dynamische stad. Nog een topper om te bekijken is de klokkentoren die uit 1901 stamt. Deze ligt op het mooie en centrale Konakplein en is eigenlijk een van de herkenningspunten van de stad. Daarbij is deze plek een goed startpunt om al wandelend op verkenningstocht te gaan. Van hieruit konden we bijvoorbeeld makkelijk interessante musea bezoeken. Zo ontdekten wij van alles over archeologische vondsten in het Archeologische Museum. Mijn vriendin is dol op kunst dus zijn we ook langs het Izmir Museum of Arts & Sculptuur gegaan. Ze heeft er volop genoten want dit museum heeft werkelijk prachtige eeuwenoude beelden en kunstvoorwerpen.


Shoppen in Turkse sferen

Voordat we naar huis gingen, wilden we nog even shoppen in een echte Turkse bazaar. De Kizlaragasi Han Bazaar gaf ons precies wat we wilden. Hier hebben we heerlijk op ons gemak rondgestruind en leuke souvenirs gekocht. De reis naar huis verliep weer even vlekkeloos als heen. Ik denk dat we nog wel een keer naar deze mooie Turkse stad teruggaan, want we hebben nog niet alles kunnen zien en doen wat we van plan waren. Het aanbod is gewoon te groot voor een enkele vakantie.
 

 

Zoek
Select
Boeking