Vluchten naar Kayseri

Boek nu naar Kayseri met €75,- korting.

*Boek tot en met 22 februari naar Kayseri en profiteer van €75,- korting.
* Je boekt voor minimaal 3 personen een retourvlucht met Corendon Airlines naar Kayseri
* Binnen de reisperiode 26 juni t/m 10 september 2017.
* Je mailt jouw boekingsnummer voor 23 februari naar info@yildirimreizen.nl en je krijgt € 75,- teruggestort.

 

Reiservaring naar Kayseri

Als we in de gelegenheid zijn, maken we graag een stedentrip van een aantal dagen. De vorige herfst was de bestemming Kayseri. Een vliegticket naar die stad is in de herfstmaanden relatief goedkoop, gelet op de grote afstand die je toch moet afleggen. Wij boekten onze tickets bij Yildirimreizen omdat je hier rechtstreekse vluchten kan boeken. Al vanuit het vliegtuig krijg je de eerste indruk wat je te wachten staat. Kayseri ziet er helemaal uit als een industriestad en we werden verrast door de vele wegen. We besloten op zoek te gaan naar een bus die ons naar het centrum van de stad kon brengen en dankzij wat vriendelijke aanwijzingen lukte dat zonder moeite. Na een reis van iets minden dan vijf uur was het prettig om even rustig te kunnen zitten en de busrit op zich was een belevenis, omdat er al meteen een indruk ontstond van de mooie stad die op ons lag te wachten. De busrit over een afstand van zes kilometer duurde slechts ongeveer een halfuur en gelukkig konden we daarna snel ons hotel vinden. Inmiddels was de avond al gevallen en besloten we een hapje te eten in het hotel. Dat smaakte uitstekend en een uurtje later keken we op de kamer nog even naar de drukke binnenstad, voordat we ons comfortabele bed opzochten.
 

De eerste dag in Kayseri

De eerste dag hebben we wat door de stad gedwaald om eens een goede indruk te krijgen van de cultuur en sfeer. Dat is natuurlijk een must voor iedere reiziger. Het is beslist de moeite waard om een bezoekje aan het Kayseri Archeologisch Museum te brengen. Natuurlijk is het een plaats van veel toerisme, maar er is ook ongelooflijk veel te zien. In Turkije zijn veel historische opgravingen gedaan en er zijn dan ook verrassende dingen te zien. De toegang is natuurlijk niet gratis, maar we hadden zeker geen spijt van ons bezoekje. De eerste dag was vermoeiend, maar beslist de moeite waarde geweest. Omdat we geen zin meer hadden om op zoek te gaan naar een plaatselijk restaurant besloten we weer in het hotel te eten. Deze keer gingen we voor Mezze, met heel veel muntthee tegen de dorst.
 

De tweede dag in Kayseri

Tijdens het ritje naar het hotel had de taxichauffeur ons verteld over Mount Erciyes. Als we een dagje echt zouden willen genieten van de natuur en een prachtige wandeling en wat klimwerk, dan zou dat een aanrader zijn Hij bood ons er heen te brengen en weer te halen voor een speciaal prijsje. Omdat we wel zin hadden in een dagje buiten de stad, besloten we hem te bellen en er een dagtochtje van te maken. We werden beloond voor de moeite. De omgeving is schitterend en in de zomer is het ideaal om een fikse wandeltocht te maken. Men vertelde ons ter plaatse dat het vooral in de winter erg druk is, omdat dan dit dan een van de meeste gewilde skilocaties van Turkije is. Dat konden wij ons moeilijk voorstellen, omdat je in de zomer de ongerepte natuur ziet. Na een lange picknick en een paar rustige uurtjes kwam onze chauffeur keurig op tijd ons weer oppikken. Hoewel het nog vroeg was, vroegen wij hem of hij een restaurant kon aanbevelen in de buurt van ons hotel. Hij bracht ons naar een klein restaurantje waarvan de naam onuitspreekbaar was, maar de maaltijd was overheerlijk en al kenden we de gerechten niet, het was leuk om aan de hand van de smaak te raden welke ingrediënten de verschillende gerechten bevatten. Na deze overvloedige maaltijd gingen we maar snel naar het hotel, echt puf voor een extra wandeling hadden we niet meer.
 

De derde dag in Kayseri

Zo weinig tijd om zoveel moois te zien. We hadden nog maar een paar uurtjes voordat we weer richting Nederland moesten vliegen. We besloten maar dichtbij het hotel te blijven en wat sightseeing te doen. Op aanwijzing van het hotelpersoneel kwamen we al gauw in een wat ouder gedeelte van de stad. Omdat er te weinig tijd was om alles goed te bekijken, moesten we maar genoegen nemen met een paar mooie foto's van dit historische deel van Kayseri.
 

Zoek
Select
Boeking